Hold skatter og afgifter i ro

Pengene ligger bedst i borgernes lommer

Kassebeholdningen i Solrød Kommune har gennem årene vokset sig større og større. Alligevel har et stort flertal i byrådet besluttet, at skatten skal stige fire år i træk.

I Liberal Alliance mener vi skattestigningerne er unødvendige, og let kan undgås ved at drive kommunen effektivt, og undgå at igangsætte nye prestigeprojekter. Et nyt rådhus står i den forbindelse som et klart eksempel, på et projekt som bør droppes, til fordel for at opprioritere almindelig kernevelfærd, såsom børnepasning og ældrepleje.

Beregninger af foretaget af Solrød Kommunes økonomiafdeling viser i den forbindelse, at Liberal Alliances budgetforslag fra 2019 og 2020, har en bedre bundlinje end de vedtagne budgetaftaler med Venstre i spidsen.

Gebyrerne er på himmelflugt

Udover din kommuneskat, betaler du også en række gebyrer til Solrød Kommune – enten direkte, eller indirekte.

Gennem årene har jeg derfor arbejdet på, at vi skulle holde gebyrerne i ro på det såkaldte “brugerfinansierede område”. Desværre er det som om, at mine kollegaer i byrådet, ikke er særlige ivrige for at holde priserne på alt fra affaldsordninger til spildevandsafledning i ro. Dette synes jeg er en skam!

Frem for at fortsætte fællesudbud af dagrenovation med Greve Kommune, har Solrød valgt at gå enegang. Den begrænsede volumen gør, at det er sværere at opnå tilpas volumen, til at skaffe fornuftige priser. Tilbage står du som borger derfor, og må betale et højere gebyr, for afhentning og administration af dagrenovation.

Byggesagsområdet er ligeledes et område, som savner politisk fokus. Her ønsker jeg et fast byggesagsgebyr på 1000,- kroner, frem for den nuværende timesats, som kan være meget ugennemskuelig for borgerne.

Mere information er på vej…